Owen Schumacher is acteur, schrijver en televisiemaker en heeft een passie voor fotografie. Op de solotentoonstelling ‘De stad als podium’ is werk te zien dat hij sinds 2017 als straatfotograaf heeft gemaakt. Speciaal voor deze tentoonstelling in het Atrium Den Haag die van 2 augustus t/m 7 september te zien is, heeft Owen ook foto’s in Den Haag gemaakt.

‘Ik vind niks heerlijker dan op vrije uren door de stad te dwalen en naar mensen te kijken. Vroeger nam ik dat soort situaties alleen geestelijk in me op en maakte ik er soms later een Koefnoen-scene van, maar de laatste tijd probeer ik ze vast te leggen met mijn kleine, compacte camera.
Overal zie ik het begin van een sketch of een type dat ik zou willen spelen. Ik ensceneer niks, vraag geen toestemming en leg vooral vast wat ik zie. Ik ben niet op zoek naar fotografische perfectie, maar ik heb er veel plezier in om met een ironisch oog en met empathie voor de bewoners door de stad te lopen en om af en toe te vangen wat me raakt, een binnenpretje bezorgt of inspireert. Als je goed kijkt is overal om je heen theater en is de stad één groot podium.
Ik plaats mijn foto’s vrijwel dagelijks op Instagram, maar dat zijn kleine beelden waar snel voorbij gescrold wordt. Met deze tentoonstelling wordt de gelegenheid geboden om wat langer en aandachtiger te kijken en om de foto’s met elkaar te combineren.’

Overal een sketch of type

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Atrium City Hall, Letter Z DesignFotolabkiekie en Leicastore Amsterdam.

2 augustus 2018 – 7 september 2018

Atrium Den Haag
Spui 70
2511 BT Den Haag
070-3533629
info@atriumcityhall.nl
www.atriumcityhall.nl
Het atrium van het stadhuis is geopend maandag t/m vrijdag van 7.00-19.00 uur, donderdag van 7.00-21.30 uur en zaterdag van 9.30-17.00 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.