Leica Store Amsterdam nodigt u in samenwerking met de Polish Tourism Organisation van harte uit voor de expositie ‘TIME TRAVELLING’ Polen 1963-2018 van Peter Schumacher & Owen Schumacher.

De feestelijke opening van deze expositie, inclusief presentatie van de fotograaf, zal plaatsvinden tijdens het ‘Leica Café’ op woensdag 17 oktober om 19.00 uur in de Leica Store Amsterdam aan de van Baerlestraat 16H in Amsterdam.

U bent van harte uitgenodigd!

Zapraszamy!

Over de expositie ’TIME TRAVELLING’ Polen 1963-2018:

Fotograaf Peter Schumacher reisde in 1963 met zijn Leica M2 naar Polen om terug te komen met een serie unieke straatfoto’s die een voor die tijd unieke blik werpen op het dagelijks leven in Polen onder het communistische regime. 55 jaar later besluit zijn fotograferende zoon Owen om in de voetsporen van zijn vader te treden en dezelfde plekken op te zoeken. Gewapend met een Leica DLux en een Leica CL gaat hij op zoek naar wat er in al die jaren is veranderd. Hij probeert om het dagelijks leven anno 2018 vast te leggen om op die manier een eerbetoon te brengen aan die oude beelden. De combinatie van die twee foto’s die qua locatie, onderwerp of puur associatief iets met elkaar te maken hebben, dwingen je om beide beelden in één oogopslag beter te bekijken. Zo ontstaat elke keer een unieke fotografische tijdreis. Deze expositie zal tot en met 14 november gratis te bezichtigen zijn in de Gallery van de Leica Store Amsterdam.